0 0

Μοιράσου την:

ή αντέγραψε και μοιράσου τη διεύθυνση URL

Συστατικά

Ρυθμίστε τις μερίδες:
125 γρ. κεφίρ
125 γρ. εσπρέσο
105 γρ. Ηλιέλαιο
2 Αυγά
185 γρ. Ζάχαρη
160 γρ. Αλεύρι (γ.ο.χ.)
1/2 κ.γ. Μπέικιν σόδα
1/4 κ.γ. Αλάτι
35 γρ. Κακάο
1 κ.γ. Βανίλια υγρή
Frosting
200 γρ. Βούτυρο αγελαδινό
320 γρ. Άχνη ζάχαρη
3 κ.σ. Γάλα
1 κ.γ. Βανίλια υγρή
Γέμιση
100 γρ. Κρέμα γάλακτος
100 γρ. Κρέμα τυρί
30 γρ. Άχνη ζάχαρη

Προσθήκη στους σελιδοδείκτες

[userpro_bookmark width="100%"]

Cupcakes Beauty and the Beast

Cupcakes Beauty and the Beast

Κουζίνες:
  • 30'
  • Μερίδες 12
  • Εύκολη

Συστατικά

  • Frosting

  • Γέμιση

Σημειώσεις

Κοινοποίηση

Beauty and the Beast Cupcakes

Τα πρώτα γενέθλια της κόρης μας είναι γεγονός και η γυναίκα μου αποφάσισε να της κάνουμε ένα πανέμορφο θεματικό πάρτυ!!!! Ένα από τα αγαπημένα της παραμύθια είναι το Beauty and the Beast ( η πεντάμορφη και το τέρας ). Σκέφτηκα λοιπόν ότι αφού το χαρακτηριστικό του παραμυθιού είναι το τριαντάφυλλο, να μπορέσω να κάνω κάτι σε αυτό το σχέδιο. Τα cupcakes ήταν μία επιλογή και την ημέρα που κάναμε τα δοκιμαστικά, ενθουσιαστήκαμε με το αποτέλεσμα! Cupcakes σοκολάτας γεμιστά με μία ελαφριά κρέμα βανίλιας και από πάνω η καθηλοτική βουτυρόκρεμα. Δεν ζητάς κάτι άλλο. Η γεύση είναι απερίγραπτη και από πάνω το σχέδιο με το τριαντάφυλλο από το Beauty and the Beast, σε μεταφέρει αμέσως στο κλίμα του παραμυθιού! Δεν υπήρχε δεύτερη σκέψη. Αυτά ήταν τα αγαπημένα μας και αποδείχτηκε πως και οι καλεσμένοι μας ενθουσιάστηκαν και τα λάτρεψαν. Για το λόγο αυτό σκέφτηκα να μοιραστώ τη συνταγή με τους φίλους μου, δηλαδή εσάς!!!!

Υλικά

Για τα cupcakes

  • 125 γρ. κεφίρ
  • 125 γρ. κρύο καφέ εσπρέσο
  • 105 γρ. ηλιέλαιο
  • 2 αυγά
  • 185 γρ. ζάχαρη περασμένη από το μπλέντερ
  • 160 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1/2 κ.γ. σόδα μαγ.
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 35 γρ. κακάο
  • 1 κ.γ. βανίλια υγρή

Για το buttercream frosting

  • 200 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 320 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 3 κ.γ. γάλα
  • 1 κ.γ. βανίλια υγρή
  • κίτρινο χρώμα / κόκκινο χρώμα

Γέμιση

  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. κρέμα τυρί
  • 30 γρ. άχνη

Εκτέλεση

  • Σε ένα βαθύ μπολ, ζυγίζουμε τον καφέ, το κεφίρ, τη βανίλια, το ηλιέλαιο και τα αυγά.
    Ανακατεύουμε πολύ καλά για να ενσωματωθούν τα υλικά.
  • Σε άλλο μπολ, ζυγίζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη που την έχουμε περάσει πρώτα από το μπλέντερ, το αλάτι, το κακάο, τη σόδα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να σπάσουν οι κόκοι.
  • Στη συνέχεια στο μπολ με το αλεύρι, προσθέτουμε τα υλικά του άλλου μπολ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Δεν θα βγει σφιχτό το μείγμα μας οπότε μην ανησυχείτε.
  • Σε φόρμα για καπκέικς τοποθετούμε τα χαρτάκια. Μοιράζουμε το μείγμα μέχρι τα 3/4 από τη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 για 22 λεπτά ακριβώς.
  • Αφού ψηθούν, τα αφήνουμε για 30 λεπτά να κρυώσουν. Στο χρόνο αυτό βγάζουμε το βούτυρο από το ψυγείο μέχρι να μαλακώσει λίγο.
  • Μετά από 30 λεπτά βάζουμε το βούτυρο σε μπολ και το χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός. Θέλουμε να ασπρίσει και να γίνει κρέμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε σε 2 δόσεις την άχνη και χτυπάμε αρκετά καλά μέχρι να λιώσει τελείως η άχνη. Προσθέτουμε και το γάλα με τη βανίλια και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν. Η υφή της βουρόκρεμας πρέπει να είναι σαν μια σφιχτή κρέμα.
  • Στη συνέχεια κάνουμε τη γέμιση. Χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος με την κρέμα τυρί και την άχνη μέχρι να σφίξει.
  • Με το εργαλείο που βγάζουμε τα κουκούτσια από το μήλο, ανοίγουμε τρύπα στη μέση από το cupcake. Γεμίζουμε με τη γέμιση και στη συνέχεια με τη βουτυρόκρεμα κάνουμε το σχέδιο με ένα κορνέ. Μύτη για το κορνέ 2D wilton
(Επισκέψεις συνολικά 106 , 1 επισκέψεις σήμερα)

Βήματα

1
Έγινε

Σε ένα βαθύ μπολ, ζυγίζουμε τον καφέ, το κεφίρ, τη βανίλια, το ηλιέλαιο και τα αυγά.

Ανακατεύουμε πολύ καλά για να ενσωματωθούν τα υλικά.

2
Έγινε

Σε άλλο μπολ, ζυγίζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη που την έχουμε περάσει πρώτα από το μπλέντερ, το αλάτι, το κακάο, τη σόδα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να σπάσουν οι κόκοι.

3
Έγινε

Στη συνέχεια στο μπολ με το αλεύρι, προσθέτουμε τα υλικά του άλλου μπολ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Δεν θα βγει σφιχτό το μείγμα μας οπότε μην ανησυχείτε.

4
Έγινε

Σε φόρμα για καπκέικς τοποθετούμε τα χαρτάκια. Μοιράζουμε το μείγμα μέχρι τα 3/4 από τη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 για 22 λεπτά ακριβώς.

Αφού ψηθούν, τα αφήνουμε για 30 λεπτά να κρυώσουν. Στο χρόνο αυτό βγάζουμε το βούτυρο από το ψυγείο μέχρι να μαλακώσει λίγο.

5
Έγινε

Μετά από 30 λεπτά βάζουμε το βούτυρο σε μπολ και το χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός. Θέλουμε να ασπρίσει και να γίνει κρέμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε σε 2 δόσεις την άχνη και χτυπάμε αρκετά καλά μέχρι να λιώσει τελείως η άχνη. Προσθέτουμε και το γάλα με τη βανίλια και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν. Η υφή της βουρόκρεμας πρέπει να είναι σαν μια σφιχτή κρέμα.

6
Έγινε

Στη συνέχεια κάνουμε τη γέμιση. Χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος με την κρέμα τυρί και την άχνη μέχρι να σφίξει.

7
Έγινε

Με το εργαλείο που βγάζουμε τα κουκούτσια από το μήλο, ανοίγουμε τρύπα στη μέση από το cupcake. Γεμίζουμε με τη γέμιση και στη συνέχεια με τη βουτυρόκρεμα κάνουμε το σχέδιο με ένα κορνέ. Μύτη για το κορνέ 2D wilton

Κριτικές συνταγών

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
πάβλοβα
προηγούμενο
Τραγανή και Μαστιχωτή Πάβλοβα
Χοιρινές μπριζόλες
επόμενο
Χοιρινές μπριζόλες μελωμένες
πάβλοβα
προηγούμενο
Τραγανή και Μαστιχωτή Πάβλοβα
Χοιρινές μπριζόλες
επόμενο
Χοιρινές μπριζόλες μελωμένες

Προσθέστε το σχόλιό σας