0 1

Μοιράσου την:

ή αντέγραψε και μοιράσου τη διεύθυνση URL

Συστατικά

Ρυθμίστε τις μερίδες:
300 γρ. Κριθαράκι
500 γρ. Μύδια με κέλυφος
1 ματσ. Κρεμμυδάκι φρέσκο μικρό
1/2 ματσ. Μαϊντανός
2 σκ. Σκόρδο
5 κλων. Ρίγανη φρέσκια
3 κλων. Θυμάρι φρέσκο
2 τμχ. Ντομάτες τριμμένες
1 κ.γ. Ντοματοπελτέ
2 κ.γ. Μουστάρδα
Αλάτι
Πιπέρι
1 τμχ. Αστεροϊδή γλυκάνισο
3 κ.σ. Ελαιόλαδο
30 γρ. Ούζο προαιρετικά
50 γρ. Βούτυρο
900 γρ. Νερό
1 τμχ. Λεμόνι

Προσθήκη στους σελιδοδείκτες

[userpro_bookmark width="100%"]

Γιουβέτσι με μύδια

Καλοκαιρινό ταξίδι μέσα σε ένα πιάτο

Κουζίνες:
  • 50'
  • Μερίδες 4
  • Εύκολη

Συστατικά

Σημειώσεις

Κοινοποίηση

Γιουβέτσι με μύδια. Το απόλυτο καλοκαιρινό φαγητό και ο απόλυτος καλοκαιρινός μεζές. Κάθε του μπουκιά, μας μεταφέρει σε νησί, σε θάλασσα, σε διακοπές. Τα μύδια είναι από τα αγαπημένα μου θαλασσινά και σε συνδυασμό με το κριθαράκι, τη φρέσκια ντομάτα και τα φρέσκα μυρωδικά, δεν χορταίνω να το απολαμβάνω. Η συνταγή είναι τόσο απλή, τόσο γρήγορη, αλλά και τόσο γευστική, που θα την βάλετε στη λίστα της καλοκαιρινής καθημερινότητά σας. Πάμε να δούμε λοιπόν τη συνταγή.

(Επισκέψεις συνολικά 276 , 1 επισκέψεις σήμερα)

Βήματα

1
Έγινε

Προετοιμασία

Η προετοιμασία μας για τη συνταγή αυτή είναι εύκολη. Το πιο χρονοβόρο είναι το καθάρισμα των μυδιών.
Παίρνουμε τα μύδια και αρχικά τραβάμε την τρίχα τους και τη βγάζουμε. Στη συνέχεια, τρίβουμε πολύ καλά κάτω από τρεχούμενο νερό το κέλυφος, να φύγουν οι βρωμιές. Σε περίπτωση που τα μύδια μας είναι ανοιχτά, έστω και λίγο, τα πετάμε. Τα καθαρίζουμε και τα χρησιμοποιούμε αμέσως, αλλιώς τα βάζουμε σε κρύο νερό, μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.

2
Έγινε

Συνεχίζουμε ψιλοκόβωντας τον μαϊντανό, το κρεμμυδάκι και το σκόρδο.
Τρίβουμε και τις ντομάτες και αφήνουμε στην άκρη.

3
Έγινε

Μαγείρεμα

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ καλά και το αφήνουμε στην άκρη.

4
Έγινε

Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι να κάψει σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και βάζουμε μέσα το κρεμμυδάκι να σωταριστεί. Αφήνουμε 1 λεπτό και προσθέτουμε μέσα τα μύδια και το σκόρδο.
Μαγειρεύουμε μέχρι να ανοίξουν τα μύδια.

5
Έγινε

Μόλις ανοίξουν τα μύδια, σβήνουμε με το ούζο, προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ και τις τριμμένες ντομάτες. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, τον αστεροεϊδή γλυκάνισο, τη ρίγανη και το θυμάρι και αλατοπιπερώνουμε. Βγάζουμε τα μύδια στην άκρη και ανακατεύουμε. Αφήνουμε μέχρι να έχουμε σάλτσα και να να μην υπάρχουν νερά στο τηγάνι.

6
Έγινε

Βάζουμε το κριθαράκι και τα μύδια στο πυρέξ.
Προσθέτουμε μέσα το νερό και το χυμό από 1 λεμόνι. Ρίχνουμε και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Μόλις είναι έτοιμη η σάλτσα στο τηγάνι, την προσθέτουμε στο πυρέξ, μαζί με τη ρίγανη και το θυμάρι.
Ανακατεύουμε ελαφρώς τα υλικά και βάζουμε το πυρέξ στον φούρνο.

7
Έγινε

Ψήνουμε για 20' περίπου. Θέλουμε να έχει μαγειρευτεί το κριθαράκι, αλλά να υπάρχουν υγρά στο σκεύος. Δεν θέλουμε να είναι τελείως στεγνό. Οπότε σβήνουμε το φούρνο και βγάζουμε το φαγητό, ενώ υπάρχουν ακόμα ζουμιά στο σκεύος μας.
Αφήνουμε 10' να τραβήξει από μόνο του τα υγρά και σερβίρουμε όπως στην φωτογραφία.

8
Έγινε

Καλή σας όρεξη!!

Κριτικές συνταγών

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
προηγούμενο
Μπριζόλα χοιρινή με πατάτες στον φούρνο
επόμενο
Τσουρέκι Cinnamon Roll
προηγούμενο
Μπριζόλα χοιρινή με πατάτες στον φούρνο
επόμενο
Τσουρέκι Cinnamon Roll

Προσθέστε το σχόλιό σας