0 0

Μοιράσου την:

ή αντέγραψε και μοιράσου τη διεύθυνση URL

Συστατικά

Ρυθμίστε τις μερίδες:
500 γρ. Καλαμάρια καθαρισμένα σε φέτες
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Αλάτι
Πιπέρι
1 κ.γ. Πάπρικα γλυκιά
8 κ.σ. Αλεύρι (γ.ο.χ.)
4 κ.σ. Καλαμποκάλευρο
1 τμχ. Λεμόνι χυμός
Ρίγανη φρέσκια για σερβίρισμα

Προσθήκη στους σελιδοδείκτες

[userpro_bookmark width="100%"]

Καλαμαράκια τηγανητά

Τα πιο τραγανά καλαμαράκια!

Κουζίνες:
  • 15'
  • Μερίδες 2
  • Εύκολη

Συστατικά

Σημειώσεις

Κοινοποίηση

Μία από τις αγαπημένες συνταγές του καλοκαιριού, είναι τα καλαμαράκια τηγανητά. Είναι συνταγή που ενώ φαίνεται εύκολη αρχικά, είναι δύσκολη στο να πετύχουμε το σωστό τηγάνισμα. Στόχος μας είναι να πετύχουμε μία τραγανή κρούστα και να κρατήσουμε το καλαμάρι μας μαλακό. Αυτό το επιτυγχάνουμε, τηγανίζοντας σε καυτό λάδι για μικρό χρονικό διάστημα. Παρακάτω στη συνταγή, θα σας δώσω το καλύτερο πανάρισμα και τον τρόπο να πετύχετε τα καλαμάρια όπως δεν τα έχετε φάει ποτέ.

(Επισκέψεις συνολικά 488 , 1 επισκέψεις σήμερα)

Βήματα

1
Έγινε

Για τα καλαμάρια

Παίρνουμε 500 γρ. καλαμάρια καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες. Βάζουμε τις φέτες σε απορροφητικό χαρτί, μέχρι να στεγνώσουν.
Αν πάρουμε κατεψυγμένα, προσέχουμε να τα ξεπαγώσουμε και να τα στραγγίξουμε πολύ καλά τα νερά τους.

2
Έγινε

Πανάρισμα

Σε ένα βαθύ μπολ, βάζουμε το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και την πάπρικα. Ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε μέσα τα καλαμάρια μας και ανακατεύουμε να πάει το αλεύρι σε όλα τα καλαμάρια. Στη συνέχεια, κοσκινίζουμε τα καλαμάρια, ώστε να φύγει το περιττό αλεύρι και να τηγανιστούν ομοιόμορφα.

3
Έγινε

Τηγάνισμα

Σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα, βάζουμε το ηλιέλαιο να κάψει. Ελέγχουμε με θερμόμετρο και μόλις η θερμοκρασία φτάσει 180-190 βαθμούς ρίχνουμε τα καλαμάρια μέσα στο λάδι, Τα ρίχνουμε ένα-ένα για να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Δεν μπουκώνουμε το τηγάνι. Αν δεν χωράνε όλα μαζί, μπορούμε να τα τηγανίσουμε σε δύο δόσεις.

4
Έγινε

Τηγάνιζουμε μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο ωραίο χρώμα. Περίπου 2-3 λεπτά. Όχι παραπάνω, γιατί τα καλαμαράκια όσο μαγειρεύονται, τόσο σκληραίνουν. Οπότε 2-3 λεπτά και μόλις πάρουν χρώμα, τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Αμέσως πασπαλίζουμε με φρέσκια ρίγανη.
Τον χυμό από το λεμόνι τον βάζουμε πριν το σερβίρισμα, για να μην μαλακώσει η κρούστα που δημιουργήσαμε.

5
Έγινε

Τόσο απλή συνταγή και τόσο νόστιμη!!!!
Καλή σας απόλαυση!!!

Κριτικές συνταγών

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
προηγούμενο
Κανελόνια με σπανάκι
επόμενο
Σαλάτα Κινόα – Μεσογειακή
προηγούμενο
Κανελόνια με σπανάκι
επόμενο
Σαλάτα Κινόα – Μεσογειακή

Προσθέστε το σχόλιό σας