0 0

Μοιράσου την:

ή αντέγραψε και μοιράσου τη διεύθυνση URL

Συστατικά

Ρυθμίστε τις μερίδες:
Για τη γέμιση
500 γρ. Μοσχαρίσιος κιμάς
1 Κρεμμύδι
1 σκ. Σκόρδο
1 κ.γ. Πελτέ ντομάτας
40 γρ. Κόκκινο κρασί
300 γρ. Σάλτσα ντομάτας
150 γρ. Νερό
2 κ.γ. Μουστάρδα
1 κ.σ. Κέτσαπ
Αλάτι
Πιπέρι
1 Αυγό
Ελαιόλαδο
50 γρ. Φρυγανιά
Για τη μπεσαμέλ
80 γρ. Βούτυρο
80 γρ. Αλεύρι (γ.ο.χ.)
800 γρ. Γάλα
Αλάτι
Πιπέρι
1/4 κ.γ. Μοσχοκάρυδο
Για τη δόμηση
24 τμχ. Κανελόνια 1 πακέτο
60 γρ. Γραβιέρα

Κανελόνια με κιμά

Ζουμερά και πεντανόστιμα κανελόνια με κιμά

  • Μερίδες 6
  • Εύκολη

Συστατικά

  • Για τη γέμιση

  • Για τη μπεσαμέλ

  • Για τη δόμηση

Σημειώσεις

Κοινοποίηση

Τα ζυμαρικά έχουν την τιμητική τους σε κάθε ελληνική οικογένεια. Δεν είναι παράλογο καθώς μαγειρεύονται γρήγορα, είναι οικονομικά και γίνονται πεντανόστιμα. Πόσο μάλλον, εάν τα ζυμαρικά έχουν τρύπα και μπορούν να γίνουν γεμιστά. Τέτοια ζυμαρικά είναι τα κανελόνια. Μπορούμε να τα γεμίσουμε με κάθε λογής γέμιση που επιθυμούμε, αλλά προσωπικά πιστεύω πως ο κιμάς είναι η κατάλληλη γέμιση για τα κανελόνια. Βέβαια, δεν θα μπορούσαμε να τα αφήσουμε μόνα και ασυνόδευτα, για το λόγο αυτό, κάνουμε μια μπεσαμέλ για επικάλυψη και για να απογειώσουμε τη γεύση τους.

(Επισκέψεις συνολικά 331 , 1 επισκέψεις σήμερα)

Βήματα

1
Έγινε

Για τη γέμιση

Ξεκινάμε με τη γέμιση γιατί θέλει περισσότερη ώρα να μαγειρευτεί.
Σε βαθύ τηγάνι σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά και με λίγο ελαιόλαδο, το τριμμένο κρεμμύδι και το σκόρδο.
Μόλις αρχίζει και παίρνει χρώμα το κρεμμύδι, προσθέτουμε τον κιμά.

2
Έγινε

Σωτάρουμε τον κιμά σε δυνατή φωτιά και ταυτόχρονα με ένα πιρούνι, πατάμε τον κιμά να τον σπάσουμε ώστε να μην μείνουν μεγάλα κομμάτια κιμά στο φαγητό μας.
Αφήνουμε τον κιμά να "καεί", να πάρει χρώμα, ανακατεύοντας συχνά. Θέλουμε να πιάσει λίγο στο τηγάνι μας.
Μόλις πάρει σκούρο χρώμα, ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας. Ανακατεύουμε να πάει παντού και σβήνουμε με το κρασί.

3
Έγινε

Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας και το νερό. Αφού πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την κέτσαπ και τη μουστάρδα. Αφήνουμε να σιγοβράσει χωρίς καπάκι, ώστε να εξατμιστούν τα υγρά και να δέσει ο κιμάς.

4
Έγινε

Αφού εξατμιστούν τα υγρά, εκτός φωτιάς προσθέτουμε το αυγό ελαφρώς χτυπημένο και τη φρυγανιά και ανακατεύουμε καλά για να μην ψηθεί το αυγό.
Με την προσθήκη του αυγού και φρυγανιάς, βοηθάμε τη γέμιση να δέσει καλύτερα και να γεμίσουμε τα κανελόνια χωρίς να ξεχειλίσουν στο ψήσιμο.

5
Έγινε

Για την μπεσαμέλ

Θέλουμε να κάνουμε μια ελαφριά μπεσαμέλ για να αγκαλιάσει στην ουσία τα κανελόνα και όχι να στέκεται από πάνω.
Ξεκινάμε κάνοντας ένα ρου, λιώνοντας το βούτυρο με το αλεύρι σε μεσαία θερμοκρασία. Μόλις ενωθεί εντελώς το βούτυρο με το αλεύρι προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα. Ανακατεύουμε καλά, για να μην δημιουργηθούν τα λεγόμενα "γουρμπαλάκια" από το αλεύρι.
Αφού ρίξουμε όλο το γάλα και αρχίζει και βγάζει φουσκάλες, η μπεσαμέλ είναι έτοιμη και αφαιρούμε από τη φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε και το μοσχοκάρυδο. Η μπεσαμέλ είναι έτοιμη.

6
Έγινε

Ψήσιμο

Βουτυρώνουμε καλά το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε για το μαγείρεμα.
Με ένα κουτάλι, γεμίζουμε τα κανελόνια με τη γέμιση και τα τοποθετούμε δίπλα δίπλα στο ταψί. Θέλουμε να κάνουμε μία σειρά, οπότε φροντίζουμε να κολλήσουμε τα κανελόνια όσο το δυνατόν περισσότερο.
Πάνω από τα κανελόνια πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα και από πάνω ρίχνουμε την μπεσαμέλ.

7
Έγινε

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα, μέχρι να ροδοκοκκινήσει η επιφάνεια της μπεσαμέλ, περίπου 40-45 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.

8
Έγινε

Αφού ψηθεί αφήνουμε να ξεκουραστεί στον φούρνο με ανοιχτή πόρτα για τουλάχιστον 30' πριν σερβίρουμε.
Καλή σας απόλαυση!!!

προηγούμενο
Παγωτό Αρμενοβίλ
επόμενο
Μιλφέιγ
προηγούμενο
Παγωτό Αρμενοβίλ
επόμενο
Μιλφέιγ

Προσθέστε το σχόλιό σας