0 0

Μοιράσου την:

ή αντέγραψε και μοιράσου τη διεύθυνση URL

Συστατικά

Ρυθμίστε τις μερίδες:
Μπεσαμέλ
80 γρ. Βούτυρο
80 γρ. Αλεύρι (γ.ο.χ.)
800 γρ. Γάλα
Αλάτι
Πιπέρι
1/4 κ.γ. Μοσχοκάρυδο
Γέμιση
500 γρ. Σπανάκι ψιλοκομμένο
1 τμχ. Κόκκινη πιπεριά
1 τμχ. Κίτρινη πιπεριά
1 τμχ. Κολοκυθάκι
1 τμχ. Κρεμμύδι
1 σκ. Σκόρδο
1 τμχ. Μελιτζάνα
225 γρ. Τυρί cottage
20 γρ. Γραβιέρα
1/3 ματσ. Μαϊντανός
1 τμχ. Λεμόνι ξύσμα - χυμό
Αλάτι
Πιπέρι
3 κ.σ. Ελαιόλαδο
Κανελόνια
1 πακέτο Κανελόνια
5 κ.σ. Σάλτσα ντομάτας
5 φέτες Τυρί Gouda στη μέση

Προσθήκη στους σελιδοδείκτες

[userpro_bookmark width="100%"]

Κανελόνια με σπανάκι

Κανελόνια με υπέροχη κρεμώδη υφή

  • 1 ώρα
  • Μερίδες 6
  • Εύκολη

Συστατικά

  • Μπεσαμέλ

  • Γέμιση

  • Κανελόνια

Σημειώσεις

Κοινοποίηση

Τα κανελόνια είναι από τα αγαπημένα μου ζυμαρικά. Μπορείς να τα γεμίσεις με ό,τι γέμιση σου αρέσει και σε συνδυασμό με μία ελαφριά μπεσαμέλ να γίνουν το απόλυτο γευστικό φαγητό. Εδώ λοιπόν, θα σας προτείνω τα κανελόνια με σπανάκι και λαχανικά. Τα κανελόνια με σπανάκι τα τρώω τα τελευταία χρόνια και θεωρώ πως είναι μια πολύ καλή ιδέα, για να πείσετε τα παιδιά να φάνε λαχανικά. Ήθελα να ξεφύγω από τα κλασικά κανελόνια με κιμά που έφτιαχνε η μητέρα μου και να δημιουργήσω κάτι εναλλακτικό, γευστικό και πιο υγιεινό. Ο συνδυασμός των λαχανικών με την κρεμώδη υφή του τυρί cottage, κάνει το αποτέλεσμα απίστευτο. Πάμε να δούμε τη συνταγή.

(Επισκέψεις συνολικά 162 , 1 επισκέψεις σήμερα)

Βήματα

1
Έγινε

Γέμιση

Ξεκινάμε αρχικά με τη γέμιση μας, γιατί θέλουμε να την αφήσουμε να κρυώσει προτού τη βάλουμε στα κανελόνια.
Κόβουμε τις πιπεριές, το κολοκυθάκι και τη μελιτζάνα σε μικρά κυβάκια. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τρίβουμε το σκόρδο στον τρίφτη.

2
Έγινε

Παίρνουμε ένα τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει σε δυνατή φωτιά.
Μόλις αρχίζει να καπνίζει ελαφρώς, βάζουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι. Σωτάρουμε για 1 λεπτό και μετά προσθέτουμε τα λαχνικά και το σκόρδο.

3
Έγινε

Σωτάρουμε τα λαχνικά μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το σπανάκι ψιλοκομμένο. Θα μας φανεί πολύ, αλλά μόλις μαγειρευτεί, δεν θα μείνει ούτε το μισό σε όγκο.
Μαγειρεύουμε μέχρι να γίνει το σπανάκι μας. Μη σας ανησυχεί το γεγονός ότι θα βγάλει νερά. Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά και θα τα πιεί γρήγορα. Βέβαια στο τέλος θέλουμε να έχουμε ελάχιστα υγρά, τόσα ώστε όταν ρίξουμε το cottage να δημιουργηθεί μια κρέμα.

4
Έγινε

Αφού λοιπόν μαγειρευτεί και το σπανάκι και δεν έχουμε νερά στο τηγάνι μας, αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το cottage τη γραβιέρα και τον μαϊντανό.
Ανακατεύουμε πολύ καλά, μέχρι να δημιουργήσουμε μια κρέμα λαχανικών. Τέλος προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι και αλατοπιπερώνουμε.

5
Έγινε

Αφήνουμε στην άκρη και περίμενουμε να κρυώσει η γέμιση. Όσο περιμένουμε τη γέμιση, θα ετοιμάσουμε τη μπεσαμέλ μας.

6
Έγινε

Μπεσαμέλ

Για τα κανελόνια θα χρειαστούμε μια αραιή μπεσαμέλ, για να έχουμε στην ουσία μία κρέμα πάνω από τα ζυμαρικά μας.
Παίρνουμε μια κατσαρόλα και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο. Αφού λιώσει το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό. Προσθέτουμε το γάλα όλο μαζί και ανακατεύουμε με ένα σύρμα πολύ καλά για να μην κάψουμε τη μπεσαμέλ και να μην έχουμε κόκκους από το αλέυρι.
Ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να πάρει βράση η μπεσαμέλ. Μόλις βγάλει τις πρώτες φουσκάλες είναι έτοιμη. Αφαιρούμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε και το μοσχοκάρυδο.

7
Έγινε

Γέμισμα

Προτού γεμίσουμε τα κανελόνια, παίρνουμε ένα ταψί ανάλογο ώστε να τα χωράει όλα. Βουτυρώνουμε καλά το ταψί.
Τα κανελόνια μπορούμε να τα γεμίσουμε είτε με κορνέ, είτε με το χέρι μας. Μην δοκιμάσετε με το κουτάλι, δεν θα μπορέσετε. Εγώ τα γέμισα με το χέρι. Μοιράζουμε τη γέμιση σε όλα τα κανελόνια και τα στρώνουμε όλα στο ταψί.
Πάνω από τα κανελόνια απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας και μοιράζουμε της φέτες gouda που έχουμε κόψει στη μέση, ανάμεσα από τα κανελόνια.
Στρώνουμε από πάνω τη μπεσαμέλ.

8
Έγινε

Ψήσιμο

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, χωρίς να το σκεπάσουμε, για περίπου 20-30 λεπτά. Μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ.
Μόλις είναι έτοιμο το φαγητό, βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε τουλάχιστον 10 λεπτά να ξεκουραστεί το φαγητό πριν σερβίρουμε.

9
Έγινε

Ελπίζω να σας αρέσει η συνταγή. Καλή σας απόλαυση!

Κριτικές συνταγών

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
προηγούμενο
Τσουρέκι Cinnamon Roll
επόμενο
Καλαμαράκια τηγανητά
προηγούμενο
Τσουρέκι Cinnamon Roll
επόμενο
Καλαμαράκια τηγανητά

Προσθέστε το σχόλιό σας