0 0

Μοιράσου την:

ή αντέγραψε και μοιράσου τη διεύθυνση URL

Συστατικά

Ρυθμίστε τις μερίδες:
Για το κατσίκι
4 κλ. Κατσικάκι σε κομμάτια
Αλάτι κατ'επιλογήν
Πιπέρι κατ'επιλογήν
6 σκ. Σκόρδο ολόκληρες
1 κ.γ. Πάπρικα γλυκιά
250 γρ. Λευκό κρασί 1 ποτήρι περίπου
200 γρ. Νερό βρασμένο
4 κλων. Ρίγανη φρέσκια
1 κ.σ. Βούτυρο
1 τμχ. Λεμόνι σε ροδέλες
3 κλων. Θυμάρι φρέσκο
1 κ.σ. Μέλι
1 κ.σ. Μουστάρδα
Για τις πατάτες
4-5 τμχ. Πατάτες κυδωνάτες με φλούδα
Αλάτι κατ'επιλογήν
Πιπέρι κατ'επιλογήν
1 κ.σ. Ελαιόλαδο
2 κ.σ. Μέλι
1 κ.σ. Μουστάρδα
1 κούπα Νερό

Κατσικάκι με πατάτες στο φούρνο

Τέλειο ζουμερό και γευστικό κατσικάκι στο φούρνο!!

Κουζίνες:
  • 3.5 ώρες
  • Μερίδες 4
  • Εύκολη

Συστατικά

  • Για το κατσίκι

  • Για τις πατάτες

Σημειώσεις

Κοινοποίηση

Ένα από τα αγαπημένα εδέσματα των Ελλήνων σε οικογενειακές γιορτές και συναντήσεις, είναι το κατσικάκι με οποιονδήποτε τρόπο ψησίματος. Ιδιαίτερα την Κυριακή του Πάσχα, έχουμε ως έθιμο το σούβλισμα του οβελία (κατσικιού).

Εδώ λοιπόν εγώ θα σας δείξω έναν πιο εύκολο τρόπο να απολαύσετε το αγαπημένο σας κατσικάκι παραμένοντας όμως το ίδιο και παραπάνω γευστικό. Οπότε δεν έχετε να ζηλέψετε τίποτα, αν δεν έχετε την ευχέρεια να και τον χώρο για σούβλισμα. Ακόμα, τη συνταγή αυτή μπορείτε να την κάνετε όποτε εσείς επιθυμείτε. Άλλωστε δεν χρειάζεται να είναι Πάσχα για να απολαύσουμε το αγαπημένο μας κατσικάκι.

(Επισκέψεις συνολικά 130 , 1 επισκέψεις σήμερα)

Βήματα

1
Έγινε

Προετοιμασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Παίρνουμε ένα ταψί ανάλογο για να χωράει το κατσικάκι μας και το βουτυρώνουμε.

2
Έγινε

Παίνουμε το κατσικάκι μας και το τρυπάμε με το μαχαίρι σε διάφορα μέρη ώστε να βάλουμε μέσα τις σκελίδες του σκόρδου.
Λιώνουμε το βούτυρο της συνταγής και το ρίχνουμε πάνω στο κατσικάκι. Αλατοπιπερώνουμε αρκετά καλά, ρίχνουμε και την πάπρικα και τρίβουμε με τα χέρια μας καλά να πάει παντού το αλάτι, το πιπέρι και η πάπρικα.

3
Έγινε

Βάζουμε το κατσικάκι στο ταψί. Ρίχνουμε μέσα το κρασί και το νερό. Απλώνουμε από πάνω τη ρίγανη και το θυμάρι και τις ροδέλες λεμονιού.

4
Έγινε

Ψήσιμο

Κλείνουμε το ταψί μας καλά με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε στο προθερμασμένο φούρνο.
Ψήνουμε για περίπου 2.5 - 3 ώρες στον αέρα στους 180 βαθμούς.
Στις 2 ώρες ψησίματος ανοίγουμε και ελέγχουμε το κρέας μας.

5
Έγινε

Στις 2.5 ώρες ψησίματος βγάζουμε από το φούρνο και το ανοίγουμε. Αλοίφουμε με μουστάρδα το κρέας και απλώνουμε 1 κ.σ. μέλι. Επιστρέφουμε το κρέας στο φούρνο ανοιχτό και ψήνουμε μέχρι να μελώσει, 15 - 20 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο. Ελέγχουμε το ψήσιμο και κλείνουμε το φούρνο μόλις είναι έτοιμο.
Θέλουμε να υπάρχει λίγο ζουμάκι στο ταψί και το κατσικάκι να έχει μελώσει και όχι να ξεροψηθεί.

6
Έγινε

Για τις πατάτες

Οι πατάτες μας θα χρειαστούν περίπου 1.5 ψήσιμο στο φούρνο μαζί με το κατσικάκι. Οπότε θα πρέπει να υπολογίσουμε πότε θα τις ξεκινήσουμε.

7
Έγινε

Παίρνουμε λοιπόν τις πατάτες και τις πλένουμε πολύ καλά εφόσον τις θέλουμε με την φλούδα τους. Τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τις σωτάρουμε σε καυτό λάδι με μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.
Αλατοπιπερώνουμε κατά προτίμηση και αφού πάρουν χρώμα ρίχνουμε στο τηγάνι το νερό βραστό, το μέλι και τη μουστάρδα. Ανακατεύουμε καλά και μόλις πιεί το νερό και καραμελώσουν οι πατάτες, τις μεταφέρουμε στο ταψί με το κατσικάκι στο φούρνο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1.5 ώρα.

8
Έγινε

Μετά ακολουθούμε τα βήματα για το κατσικάκι.

9
Έγινε

Μόλις είναι έτοιμο το φαγητό μας, βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί μέχρι να σερβίρουμε.
Εύχομαι να σας αρέσει!!
Καλή σας όρεξη!!!!!

προηγούμενο
Μπριάμ (ratatouille)
επόμενο
Πατατοσαλάτα
προηγούμενο
Μπριάμ (ratatouille)
επόμενο
Πατατοσαλάτα

Προσθέστε το σχόλιό σας