1 0

Μοιράσου την:

ή αντέγραψε και μοιράσου τη διεύθυνση URL

Συστατικά

Ρυθμίστε τις μερίδες:
1 κούπα Κριθαράκι
1 κούπα Νερό βρασμένο
1 τμχ. Μελιτζάνα
1 τμχ. Κολοκυθάκι
1 τμχ. Καρότο
1 τμχ. Κόκκινη πιπεριά
1 τμχ. Κίτρινη πιπεριά
10 τμχ. Ντοματίνια
1 τμχ. Κρεμμύδι
3 τμχ. Κρεμμυδάκι φρέσκο
1 τμχ. Λεμόνι ξύσμα και χυμό
2 σκ. Σκόρδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
1 κ.σ. Ελαιόλαδο
1 κ.σ. Βούτυρο

Προσθήκη στους σελιδοδείκτες

[userpro_bookmark width="100%"]

Κριθαράκι με λαχανικά

Το τέλειο κριθαράκι. Εύκολο, οικονομικό και γευστικό πιάτο!

  • 30 λεπτά
  • Μερίδες 5
  • Εύκολη

Συστατικά

Σημειώσεις

Κοινοποίηση

Ένα κριθαράκι με πολλά λαχανικά, που μπορεί να το μαγειρέψει ο καθένας στο σπίτι του. Εύκολη συνταγή, οικονομική και γρήγορη. Τα λαχανικά είναι κατά προτίμηση. Στη συνταγή σας δίνω τα λαχανικά που χρησιμοποίησα εγώ. Βέβαια εσείς μπορείτε να το προσαρμόσετε στας δικά σας γούστα και να το μαγειρέψετε με ότι λαχανικά θέλετε. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και σαν κυρίως πιάτο, αλλά και σαν συνοδευτικό δίπλα σε κάποιο ψάρι ή ακόμα και κρέας. Απολαύστε τη συνταγή μου!!!

(Επισκέψεις συνολικά 242 , 1 επισκέψεις σήμερα)

Βήματα

1
Έγινε

Προετοιμασία

Ξεκινάμε προετοιμάζοντας τα λαχανικά μας. Τα πλένουμε πολύ καλά και τα στεγνώνουμε.
Κόβουμε όλα τα λαχανικά μας σε κυβάκια. Προτιμάμε μικρά κυβάκια, για να ψηθούν πιο γρήγορα. Το κρεμμύδι το κόβουμε σε φέτες και το σκόρδο πολύ ψιλοκομμένο.

2
Έγινε

Μαγείρεμα

Αρχικά προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Παίρνουμε ένα τηγάνι και βάζουμε σε δυνατή φωτιά να κάψει. Μόλις κάψει ελαφρώς το τηγάνι, ρίχνουμε το ελαιόλαδο μαζί με όλα τα λαχανικά μας, εκτός από τα ντοματίνια και το φρέσκο κρεμμυδάκι.

3
Έγινε

Σωτάρουμε τα λαχανικά μας σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
Αφού μαλακώσουν τα λαχανικά μας, ρίχνουμε μέσα τα ντοματίνια. Τότε αλατοπιπερώνουμε καλά και ρίχνουμε και 2 πρέζες ρίγανη. Αλατοπιπερώνουμε αφού βάλουμε τα ντοματίνια, γιατί τα ντοματίνια θα βγάλουν ζουμιά και έτσι θέλουμε να δώσουμε γεύση σ' αυτή τη σάλτσα που θα απορροφηθεί από τα υπόλοιπα λαχανικά.

4
Έγινε

Μόλις απορροφηθεί η σάλτσα, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε στο τηγάνι το φρέσκο κρεμμυδάκι και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε στην άκρη.

5
Έγινε

Παίρνουμε ένα πυρέξ και το βουτυρώνουμε. Βάζουμε στον πάτο του τον χυμό και το ξύσμα από ένα λεμόνι.
Προσθέτουμε μέσα τα λαχανικά, 1 κούπα κριθαράκι και 1 κούπα βραστό νερό.
Ανακατεύουμε καλά και το βάζουμε στο φούρνο.

6
Έγινε

Το φαγητό μας είναι έτοιμο μόλις το κριθαράκι ρουφήξει τα υγρά και μαγειρευτεί. Θέλουμε να μείνει πολύ λίγο ζουμάκι στο πυρέξ για να μην στεγνώσει τελείως το κριθαράκι. Δοκιμάζουμε και αναλόγως αν χρειάζεται αλατοπιπερώνουμε. Εάν νομίζουμε ότι το κριθαράκι δεν είναι έτοιμο, προσθέτουμε λίγο ακόμα βραστό νερό και ανακατεύουμε.

7
Έγινε

Ένα πολύ γρήγορο φαγητό και αρκετά γευστικό.
Καλή σας απόλαυση!!!!

Κριτικές συνταγών

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
προηγούμενο
Σπετσοφάι
επόμενο
Vegan pancakes με κορμό βρώμης
προηγούμενο
Σπετσοφάι
επόμενο
Vegan pancakes με κορμό βρώμης

Προσθέστε το σχόλιό σας