0 0

Μοιράσου την:

ή αντέγραψε και μοιράσου τη διεύθυνση URL

Συστατικά

Ρυθμίστε τις μερίδες:
1 πακ. Ζυμαρικά σπαγγέτι κατ' επιλογή
Νερό για το βράσιμο
1 κ.σ. Βούτυρο
Κιμάς
700 γρ. Βόειος κιμάς
1 Κρεμμύδι τριμμένο
1 σκ. Σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κ.γ. Ντοματοπελτέ
1 σφην. Κονιάκ
5 κ.σ. Σάλτσα ντομάτας
Νερό να καλύπτει το κρέας 1 δάχτυλο
1 κ.γ. Ρίγανη
1 τεμ. Δάφνη
2 πρέζες Αλάτι κατ' επιλογή
1/2 κ.γ. Πιπέρι κατ' επιλογή
1/2 κ.γ. Ζάχαρη
1 κ.σ. Μουστάρδα
1 κ.σ. Κέτσαπ
4-5 φύλ. Βασιλικός ψιλοκομμένα
100 γρ. Φέτα τριμμένη

Προσθήκη στους σελιδοδείκτες

[userpro_bookmark width="100%"]

Μακαρόνια με κιμά

Απλή, οικονομική και το σημαντικότερο νόστιμη συνταγή!!!!

  • 45 λεπτά
  • Μερίδες 4
  • Εύκολη

Συστατικά

  • Κιμάς

Σημειώσεις

Κοινοποίηση

Μακαρόνια με κιμά. Ένα πιάτο που το αγαπούν όλες οι ηλικίες, από τους πιο μικρούς, μέχρι και τους πιο μεγάλους. Αγαπημένο έδεσμα των περισσότερων Ελλήνων και ένα φαγητό εύκολο να το φτιάξει κανείς. Οικονομικό και νόστιμο φαγητό, έχει λύσει τα χέρια πολλών μαμάδων στην ερώτηση “τι φαγητό να κάνω σήμερα”. Πάμε λοιπόν να δούμε τη συνταγή για μακαρόνια με κιμά με τη δική μου οπτική γωνία.

(Επισκέψεις συνολικά 340 , 1 επισκέψεις σήμερα)

Βήματα

1
Έγινε

Παρασκευή κιμά

Ξεκινάμε σωτάρωντας το κρεμμύδι με το σκόρδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Μόλις μαλακώσει το κρεμμύδι, προσθέτουμε τον κιμά και με ένα πιρούνι πατάμε το κιμά πολύ καλά να τον σπάσουμε να γίνει μικρά κομματάκια. Πατάμε διαρκώς μέχρι να αρχίσει να ψήνεται ο κιμάς.

2
Έγινε

Σωτάρουμε και τον κιμά μέχρι να πάρει καφέ χρώμα.
Στη συνέχεια σβήνουμε με κονιάκ και προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ. Ανακατεύουμε πολύ καλά να πάει παντού.

3
Έγινε

Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και το νερό. Το νερό πρέπει να το έχουμε έτοιμο βρασμένο. Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη φέτα και τον βασιλικό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά μας στο σιγανό και κλείνουμε με καπάκι. Για παράδειγμα αν το μάτι μας πάει μέχρι το 9, το βάζουμε στο 3-3.5.

4
Έγινε

Αφήνουμε να σιγοβράσει ο κιμάς για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ο κιμάς και μας μείνει λίγη σαλτσούλα. Προσωπικά δεν μ ' αρέσει ο κιμάς πολύ στεγνός. Αφήνω ίσα ίσα ελάχιστη σάλτσα.
Μόλις γίνει ο κιμάς, στο τέλος προσθέτουμε τη φέτα και τον βασιλικό.

5
Έγινε

Όσο περιμένουμε να γίνει ο κιμάς, βράζουμε τα μακαρόνια μας.
Βράζουμε για περίπου 7-8 λεπτά σε αλατισμένο νερό.
Σουρώνουμε τα μακαρόνια μας και βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα με μια κουταλιά βούτυρο όσο είναι ζεστά. Ανακατεύουμε και αφήνουμε μέχρι να σερβίρουμε.

6
Έγινε

Καλή σας όρεξη!!!!

Κριτικές συνταγών

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
προηγούμενο
Κέικ βανίλιας
επόμενο
Black Velvet Pancakes
προηγούμενο
Κέικ βανίλιας
επόμενο
Black Velvet Pancakes

Προσθέστε το σχόλιό σας