0 0

Μοιράσου την:

ή αντέγραψε και μοιράσου τη διεύθυνση URL

Συστατικά

Ρυθμίστε τις μερίδες:
Μαρέγκα
120 γρ. Ασπράδι αυγού
200 γρ. Άχνη ζάχαρη
1/2 κ.γ. Κορν φλάουερ
1 κ.γ. Λευκό ξύδι
Καραμελωμένα Αμύγδαλα
100 γρ. Αμύγδαλα
100 γρ. Ζάχαρη
Για το γλυκό
500 γρ. Φυτική κρέμα
1 τμχ. Ζαχαρούχο
500 γρ. Κρέμα γάλακτος
200 γρ. Κουβερτούρα τριμμένη
100 γρ. Κουβερτούρα για την επικάλυψη
20 τμχ. Μαρέγκες

Προσθήκη στους σελιδοδείκτες

[userpro_bookmark width="100%"]

Παγωτό Αρμενοβίλ

Το φανταστικό γλυκό Αρμενοβίλ!

Κουζίνες:
  • 4 ώρες
  • Μερίδες 10
  • Μεσαία

Συστατικά

  • Μαρέγκα

  • Καραμελωμένα Αμύγδαλα

  • Για το γλυκό

Σημειώσεις

Κοινοποίηση

Το παγωτό Αρμενοβίλ είναι ένα φανταστικό γλυκό, που δεν είναι όμως τόσο διαδεδομένο και αρκετός κόσμος δεν το γνωρίζει. Το λέμε παγωτό γιατί το διατηρούμε στην κατάψυξη, όμως η υφή του είναι βελούδινη και μαστιχωτή σε συνδυασμό με την υπέροχη γεύση του. Δεν μπορώ να πω πως είναι το πιο εύκολο γλυκό του κόσμου, αλλά ο κόπος σας θα ανταμειφθεί με το αποτέλεσμα. Πάμε να δούμε τι θα χρειαστούμε για την παρασκευή του Αρμενοβίλ.

(Επισκέψεις συνολικά 899 , 1 επισκέψεις σήμερα)

Βήματα

1
Έγινε

Για την μαρέγκα

Ξεκινάμε την παρασκευή του γλυκού από τις μαρέγκες γιατί θέλουν περισσότερη ώρα να γίνουν.
Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ και σταδιακά ρίχνουμε την ζάχαρη. Χτυπάμε μέχρι να σφίξει και μέχρι να δημιουργηθούν οι χαρακτηριστικές μυτούλες και όταν γυρνάμε ανάποδα την μαρέγκα να μην πέφτει.
Στο τέλος προσθέτουμε το ξύδι και τον κόρν φλάουρ και ανακατεύουμε.

2
Έγινε

Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί, και μοιράζουμε την μαρέγκα με ένα κουτάλι σε όλο το ταψί. Δεν μας ενδιαφέρει το σχήμα, γιατί μετά θα τις σπάσουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 130 βαθμούς αέρα για περίπου 40 λεπτά. Θέλουμε απλά να τις στεγνώσουμε και όχι να τις παραψήσουμε.
Μόλις είναι έτοιμες βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.

3
Έγινε

Για τα καραμελωμένα αμύγδαλα

Ψήνουμε τα αμύγδαλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 5 λεπτά.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, λιώνουμε τη μισή ζάχαρη σε χαμηλή θερμοκρασία και μόλις λιώσει βάζουμε και την υπόλοιπη. Αφού λιώσει η ζάχαρη, αφαιρούμε από το μάτι και προσθέτουμε τα αμύγδαλα. Ανακατεύουμε ελαφρώς και τα απλώνουμε σε λαδόκολλα που έχουμε αλείψει με ηλιέλαιο. Μόλις κρυώσουν, με ένα μαχαίρι τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

4
Έγινε

Για το αρμενοβίλ

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ και την βάζουμε στο ψυγείο.
Στη συνέχεια χτυπάμε την φυτική κρέμα και όταν αφρατέψει βάζουμε μέσα το ζαχαρούχο. Προσθέτουμε την τριμμένη κουβερτούρα και τις μαρέγκες που τις έχουμε σπάσει ελαφρώς με το χέρι.
Προσθέτουμε και το καραμελωμένο αμύγδαλο και ανακατεύουμε καλά.
Ενσωματώνουμε το μείγμα στη σαντιγύ και ανακατεύουμε απαλά.

5
Έγινε

Ρίχνουμε το μείγμα σε μακρόστενη φόρμα που έχουμε καλύψει με μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη για 4-5 ώρες μέχρι να σφίξει.

6
Έγινε

Σερβίρουμε περιχύνοντας την υπόλοιπη κουβερτούρα από πάνω λιωμένη.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Κριτικές συνταγών

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
προηγούμενο
Αρακάς
επόμενο
Κανελόνια με κιμά
προηγούμενο
Αρακάς
επόμενο
Κανελόνια με κιμά

Προσθέστε το σχόλιό σας