0 0

Μοιράσου την:

ή αντέγραψε και μοιράσου τη διεύθυνση URL

Συστατικά

Ρυθμίστε τις μερίδες:
Ζυμάρι
800 γρ. Αλεύρι (γ.τσ.)
200 γρ. Καλαμποκάλευρο
40 γρ. Ελαιόλαδο
25 γρ. Μαγιά νωπή
600 γρ. Νερό χλιαρό
30 γρ. Ζάχαρη
20 γρ. Αλάτι
Γέμιση
4-5 κ.σ. Σάλτσα ντομάτας
1/2 κ.γ. Ρίγανη
3-4 φέτες Ζαμπόν κατεπιλογήν
200 γρ. Γραβιέρα τριμμένη
20-30 γρ. Φέτα τριμμένη

Πίτσα σκεπαστή

Μια απολαυστική και αφράτη πανεύκολη πίτσα για να δώσει νοστιμιά σε οικογενειακές στιγμές και όχι μονο.

  • 1 ώρα και 30 λεπτά
  • Μερίδες 4
  • Εύκολη

Συστατικά

  • Ζυμάρι

  • Γέμιση

Σημειώσεις

Κοινοποίηση

Η σκεπαστή πίτσα είναι μία πίτσα κανονική που απλά τη σκεπάζουμε με έξτρα ζυμάρι από πάνω πριν το ψήσιμο. Αυτό μας προσφέρει περισσότερη απόλαυση και έχει πιο γεμάτη γεύση σε κάθε μπουκιά. Σκεπάζοντας την πίτσα, έχει ως αποτέλεσμα να κρατάει μέσα στο ζυμάρι όλη την νοστιμιά και τα αρώματα.

(Επισκέψεις συνολικά 22 , 1 επισκέψεις σήμερα)

Βήματα

1
Έγινε

Ζυμάρι

Για να κάνουμε το ζυμάρι η διαδικασία είναι εύκολη. Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε βαθύ μπολ ανάλογο των συστατικών, εκτός από το αλάτι το οποίο μπαίνει στο τέλος. Ζυμώνουμε για περίπου 10-15 λεπτά μέχρι να γίνει ζυμάρι μαλακό που δεν κολλάει στα χέρια. Μπορεί να χρειαστεί λίγο παραπάνω αλεύρι αν βλέπουμε ότι συνεχίζει να πολύ μαλακό και κολλάει. Αν μας βγει πολύ σφιχτό, προσθέτουμε ελάχιστο χλιαρό νερό.

2
Έγινε

Αφού ετοιμάσουμε το ζυμάρι, σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. Αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να διπλασσιαστεί σε όγκο.

3
Έγινε

Μόλις φουσκώσει μπορούμε να το κόψουμε ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε (περίπου στα 200 γρ. η μερίδα) σχηματίζουμε μπαλίτσες και τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.

4
Έγινε

Για το ψήσιμο

Βγάζουμε από το ψυγείο 2 μπάλες ζύμης, μία η βάση και μία να σκεπάσουμε. Ανοίγουμε την πρώτη με τον πλάστη όσο θέλουμε, προτείνω λεπτό ζυμάρι στο άνοιγμα, τρυπάμε με ένα πιρούνι την επιφάνεια του ζυμαριού και βάζουμε από πάνω την σάλτσα, τη ρίγανη, το ζαμπόν, τα τυριά και τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Ανοίγουμε και το δεύτερο ζυμάρι μας στο ίδιο μέγεθος και σκεπάζουμε την πίτσα μας.

5
Έγινε

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-30 λεπτά ανάλογα το πόσο τραγανή την θέλουμε.
Αφού βγάλουμε από το φούρνο αλέιφουμε με λίγο βούτυρο την επιφάνεια και έξτρα άρωμα και γυαλάδα. (δεν είναι υποχρεωτικό). Κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!!!

προηγούμενο
Croque monsieur με mac n cheese
επόμενο
Τρουφάκια Καρδούλες
προηγούμενο
Croque monsieur με mac n cheese
επόμενο
Τρουφάκια Καρδούλες

Προσθέστε το σχόλιό σας