0 0

Μοιράσου την:

ή αντέγραψε και μοιράσου τη διεύθυνση URL

Συστατικά

Υλικά για το κέικ
300 γρ Αλεύρι (γ.ο.χ.)
115 γρ Βούτυρο
300 γρ Ζάχαρη
1 κ.γ. Αλάτι
1 κ.γ. Μπέικιν σόδα
240 γρ κεφίρ
2 κ.σ. Κακάο
1 κ.σ. Λευκό ξύδι
1 τμχ Βανίλια
2 Αυγά
Κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Υλικά για το σιρόπι
100 γρ Νερό
100 γρ Ζάχαρη
50 γρ Μαρμελάδα κόκκινων φρούτων
Βουτυρόκρεμα
450 γρ Κρέμα τυρί
350 γρ Βούτυρο
650 γρ Άχνη ζάχαρη

Red Velvet Κέικ

Κουζίνες:
  • Μεσαία

Συστατικά

  • Υλικά για το κέικ

  • Υλικά για το σιρόπι

  • Βουτυρόκρεμα

Σημειώσεις

Κοινοποίηση

Red Velvet Κέικ

Ένα από τα πιο διάσημα κέικ που υπάρχουν στον κόσμο, είναι το Red Velvet. Είναι πολύ εντυπωσιακό κέικ, όχι μόνο για την εμφάνισή του, αλλά και για τη γεύση του. Μιλάμε στην ουσία για ένα σοκολατένιο κέικ, με βουτυρόκρεμα από κρέμα τυρί. Όνειρο!!! Στο σοκολατένιο κέικ, απλά προσθέτουμε κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, για να γίνει πιο ελκυστικό. Ιστορικά το Red Velvet γινόταν με μικρή δόση κακάο, χωρίς χρώμα. Βέβαια το αποτέλεσμα που υπάρχει τώρα, είναι πολύ καλύτερο. Στο κέικ προσθέτουμε ξύδι, σόδα, κεφίρ, κάτι που το κάνει να είναι όντως velvet (βελούδινο).

Υλικά για το κέικ

  • 115 γρ βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)
  • 300 γρ ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. μπέικιν σόδα
  • 300 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 βανιλίνη
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 2 αυγά (θερμοκρασία δωματίου)
  • 240 γρ κεφίρ (θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 κ.σ. ξύδι λευκό
  • κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Υλικά για το σιρόπι

  • 100 γρ νερό
  • 100 γρ ζάχαρη
  • 50 γρ μαρμελάδα από κόκκινα φρούτα

Υλικά για τη βουτυρόκρεμα

  • 450 γρ κρέμα τυρί
  • 350 γρ βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)
  • 650 γρ άχνη ζάχαρη

Μέθοδος

  • Για να κάνουμε τα κέικ, στον κάδο του μίξερ θα αφρατέψουμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη. Χτυπάμε για 5 λεπτά μέχρι τα δύο υλικά να γίνουν κρέμα.

  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά. Τα προσθέτουμε 1-1 περιμένοντας να ενσωματωθεί πρώτα το ένα και μετά το άλλο. Χτυπάμε μέχρι να δώσουμε λίγο όγκο στο μείγμα.

  • Όσο χτυπάμε, θα βάλουμε χρώμα ζαχαροπλαστικής στο κεφίρ. Ανακατεύουμε και βλέπουμε αν είναι το επιθυμητό χρώμα. Το προσθέτουμε και αυτό στο μίξερ και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί.

  • Τέλος θα προσθέσουμε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, το αλάτι και τη βανίλια κοσκινισμένα. Χτυπάμε στην αργή ταχύτητα για να μη πέσει ο αέρας του μείγματος. Μόλις ενσωματωθούν τα υλικά, ρίχνουμε το ξύδι.

  • Χωρίζουμε το μείγμα σε 2 στρόγγυλες φόρμες των 20 ή 22 εκατοστών και ψήνουμε στους 175 βαθμούς αέρα για 30-35 λεπτά.

  • Μέχρι να ψηθούν τα κέικ, φτιάχνουμε ένα σιρόπι.  Προσθέτουμε τα υλικά για το σιρόπι σε ένα μπρίκι και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

  • Αφού ψηθούν τα κέικ, αφήνουμε 10 λεπτά στη φόρμα και μετά ξεφορμάρουμε για να κρυώσουν, τοποθετώντας τα σε σχάρα.

  • Όσο κρυώνουν τα κέικ, κάνουμε τη βουτυρόκρεμα. Στον κάδο του μίξερ με το φτερό, χτυπάμε το βούτυρο για 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει και να γίνει κρέμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη. Χτυπάμε στην αργή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί και μετά στη γρήγορη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, περίπου 6 λεπτά. Τέλος προσθέτουμε το τυρί κρέμα. Εδώ χτυπάμε στη σιγανή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί.

  • Αφού κρυώσουν τα κέικ, τριμάρουμε το πάνω μέρος για να είναι ίσιο. Σιροπιάζουμε και προσθέτουμε μία δόση βουρόκρεμας και λίγο μαρμελάδα. Τοποθετούμε το άλλο κέικ και αν θέλουμε το βάζουμε μισή ώρα στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί. Αλλιώς καλύπτουμε με βουτυρόκρεμα και μετά το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. Βγάζουμε και ξαναπερνάμε ένα ακόμα χέρι με βουρόκρεμα το κέικ.

  • Τρίβουμε στο μπλέντερ ένα κομμάτι κέικ από αυτά που τριμάραμε και στολίζουμε την τούρτα. Προσθέτουμε φρέσκα φρούτα επιλογής και η τούρτα είναι έτοιμη.

(Επισκέψεις συνολικά 264 , 1 επισκέψεις σήμερα)

Βήματα

1
Έγινε

Για να κάνουμε τα κέικ, στον κάδο του μίξερ θα αφρατέψουμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη. Χτυπάμε για 5 λεπτά μέχρι τα δύο υλικά να γίνουν κρέμα.

2
Έγινε

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά. Τα προσθέτουμε 1-1 περιμένοντας να ενσωματωθεί πρώτα το ένα και μετά το άλλο. Χτυπάμε μέχρι να δώσουμε λίγο όγκο στο μείγμα.

3
Έγινε

Όσο χτυπάμε, θα βάλουμε χρώμα ζαχαροπλαστικής στο κεφίρ. Ανακατεύουμε και βλέπουμε αν είναι το επιθυμητό χρώμα. Το προσθέτουμε και αυτό στο μίξερ και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί.

4
Έγινε

Τέλος θα προσθέσουμε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, το αλάτι και τη βανίλια κοσκινισμένα. Χτυπάμε στην αργή ταχύτητα για να μη πέσει ο αέρας του μείγματος. Μόλις ενσωματωθούν τα υλικά, ρίχνουμε το ξύδι.

5
Έγινε

Χωρίζουμε το μείγμα σε 2 στρόγγυλες φόρμες των 20 ή 22 εκατοστών και ψήνουμε στους 175 βαθμούς αέρα για 30-35 λεπτά.

6
Έγινε

Μέχρι να ψηθούν τα κέικ, φτιάχνουμε ένα σιρόπι.  Προσθέτουμε τα υλικά για το σιρόπι σε ένα μπρίκι και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

7
Έγινε

Αφού ψηθούν τα κέικ, αφήνουμε 10 λεπτά στη φόρμα και μετά ξεφορμάρουμε για να κρυώσουν, τοποθετώντας τα σε σχάρα. 

8
Έγινε

Όσο κρυώνουν τα κέικ, κάνουμε τη βουτυρόκρεμα. Στον κάδο του μίξερ με το φτερό, χτυπάμε το βούτυρο για 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει και να γίνει κρέμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη. Χτυπάμε στην αργή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί και μετά στη γρήγορη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, περίπου 6 λεπτά. Τέλος προσθέτουμε το τυρί κρέμα. Εδώ χτυπάμε στη σιγανή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί.

9
Έγινε

Αφού κρυώσουν τα κέικ, τριμάρουμε το πάνω μέρος για να είναι ίσιο. Σιροπιάζουμε και προσθέτουμε μία δόση βουρόκρεμας και λίγο μαρμελάδα. Τοποθετούμε το άλλο κέικ και αν θέλουμε το βάζουμε μισή ώρα στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί. Αλλιώς καλύπτουμε με βουτυρόκρεμα και μετά το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. Βγάζουμε και ξαναπερνάμε ένα ακόμα χέρι με βουρόκρεμα το κέικ. 

10
Έγινε

Τρίβουμε στο μπλέντερ ένα κομμάτι κέικ από αυτά που τριμάραμε και στολίζουμε την τούρτα. Προσθέτουμε φρέσκα φρούτα επιλογής και η τούρτα είναι έτοιμη.

κινόα
προηγούμενο
Σαλάτα Κινόα με Σολομό
καρυδόπιτα
επόμενο
Καρυδόπιτα
κινόα
προηγούμενο
Σαλάτα Κινόα με Σολομό
καρυδόπιτα
επόμενο
Καρυδόπιτα

Προσθέστε το σχόλιό σας