0 0

Μοιράσου την:

ή αντέγραψε και μοιράσου τη διεύθυνση URL

Συστατικά

Ρυθμίστε τις μερίδες:
400 γρ. Ριγκατόνι
12 τμχ. Ντοματίνια
4 κλων. Ρίγανη φρέσκια
Αλάτι
Πιπέρι
Νερό
Σάλτσα
2 τμχ. Κρόκοι αυγού
100 γρ. Κρέμα γάλακτος
100 γρ. Παρμεζάνα
1/4 κ.γ. Λάδι τρούφας προαιρετικά

Προσθήκη στους σελιδοδείκτες

[userpro_bookmark width="100%"]

Ριγκατόνι με ρίγανη και ντοματίνια

Εύκολη και πλούσια σε γεύση συνταγή με Ριγκατόνι

  • 15'
  • Μερίδες 4
  • Εύκολη

Συστατικά

  • Σάλτσα

Σημειώσεις

Κοινοποίηση

Τα ριγκατόνι είναι από τα αγαπημένα μου ζυμαρικά, γιατί με την ιδιαίτερη υφή τους αναδεικνύουν από την πιο απλή μέχρι και την πιο εκλεπτυσμένη σάλτσα που θα χρησιμοποιήσουμε στη συνταγή μας. Στο κοίλο εσωτερικό τους, μπορούν να φυλακίσουν τη σάλτσα και να κάνουν την κάθε μπουκιά ακόμα πιο πλούσια στο στόμα μας. Εγώ εδώ, θα χρησιμοποιήσω τα ριγκατόνι για μια πολύ απλή συνταγή, που θα την συνοδεύει όμως μια υπέροχη σάλτσα. Πάμε να δούμε τη συνταγή, η οποία γευστικά είναι πολύ ενδιαφέρουσα.

(Επισκέψεις συνολικά 175 , 1 επισκέψεις σήμερα)

Βήματα

1
Έγινε

Προετοιμασία σάλτσας

Αρχικά, σε ένα βαθύ μπολ, σπάμε τους κρόκους από τα αυγά, βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε ελαφρώς μέχρι να σπάσουν οι κρόκοι.
Μέσα σ' αυτό το μπολ θα ρίξουμε τα ζυμαρικά μας μόλις βράσουν, για να κάνουμε τη σάλτσα μας. Οι κρόκοι θα ψηθούν από τη θερμοκρασία των ζυμαρικών.

2
Έγινε

Βράσιμο ζυμαρικών

Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά για να βράσουμε τα ριγκατόνι.
Μόλις πάρει βράση το νερό, βάζουμε λίγο αλάτι και προσθέτουμε τα ριγκατόνι.
Βράζουμε για 9 λεπτά.

3
Έγινε

Μόλις βράσουν τα ζυμαρικά, στραγγίζουμε το νερό τους και όσο είναι ακόμα ζεστά τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τους κρόκους. Ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα πολύ καλά για να μην κόψει η σάλτσα και ψηθούν οι κρόκοι χώρια. Θέλουμε να έχουμε μια απαλή σάλτσα με κρεμώδη υφή.

4
Έγινε

Για τα ντοματίνια

Πλένουμε και κόβουμε τα ντοματίνια μας στη μέση. Παίρνουμε ένα τηγανάκι και το βάζουμε σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και μόλις κάψει προσθέτουμε τα ντοματίνια. Σωτάρουμε ελαφρώς για 1-2 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα και τα προσθέτουμε στο μπολ με τα ζυμαρικά.
Αλατοπιπερώνουμε κατ' επιλογήν και ρίχνουμε τη φρέσκια ρίγανη. Εάν θέλουμε επιπλέον άρωμα στη συνταγή, εγώ προσέθεσα ελάχιστο λάδι τρούφας το οποίο ταιριάζει άψογα με τη συνταγή.

5
Έγινε

Ανακατεύουμε όλα μας τα υλικά και σερβίρουμε.
Αυτή είναι η συνταγή και εύχομαι να την απολαύσετε!!
Καλή σας όρεξη!!

Κριτικές συνταγών

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
προηγούμενο
Σαλάτα του Καίσαρα
επόμενο
Τηγανιά κοτόπουλο με σάλτσα ντομάτας
προηγούμενο
Σαλάτα του Καίσαρα
επόμενο
Τηγανιά κοτόπουλο με σάλτσα ντομάτας

Προσθέστε το σχόλιό σας