0 0

Μοιράσου την:

ή αντέγραψε και μοιράσου τη διεύθυνση URL

Συστατικά

Ρυθμίστε τις μερίδες:
Κινόα
200 γρ. Κινόα
Αλάτι
600 γρ. Νερό
1 κ.σ. Ελαιόλαδο
Σαλάτα
1 τμχ. Αγγούρι
15 τμχ. Ντοματίνια
30 γρ. Ελιές ροδέλα
1 τμχ. Πράσινη πιπεριά
1/2 ματσ. Κρεμμυδάκι φρέσκο
2 κ.σ. Ελαιόλαδο
Αλάτι
1 τμχ. Λεμόνι χυμός
2-3 κλων. Ρίγανη φρέσκια
4 φύλλα Βασιλικός
Μους Ανθότυρο
200 γρ. Ανθότυρο
120 γρ. Κρέμα γάλακτος

Προσθήκη στους σελιδοδείκτες

[userpro_bookmark width="100%"]

Σαλάτα Κινόα – Μεσογειακή

Ανάλαφρη καλοκαιρινή σαλάτα με κινόα!

Κουζίνες:
  • 40'
  • Μερίδες 4
  • Εύκολη

Συστατικά

  • Κινόα

  • Σαλάτα

  • Μους Ανθότυρο

Σημειώσεις

Κοινοποίηση

Η κινόα είναι μία υπερτροφή, ένα πλήρες δημητριακό και καλή πηγή φυτικών ινών. Αυτή την υπερτροφή λοιπόν, την συνδύασα με Ελληνικά στοιχεία, ώστε να δημιουργήσω μια πλήρη ελληνική σαλάτα. Η κινόα δεν είναι πολύ δύσκολη στο μαγειρέμα της. Χρειάζεται μόνο ένα καλό βράσιμο και ένα καλό στέγνωμα. Τα μυστικά θα σας τα αναφέρω αναλυτικά παρακάτω στη συνταγή. Συνδυάζω τη σαλάτα αυτή, με μία ελαφριά μους από ανθότυρο, για να δώσει μία διαφορετική νότα στη σαλάτα μας. Πάμε να δούμε τη συνταγή.

(Επισκέψεις συνολικά 345 , 1 επισκέψεις σήμερα)

Βήματα

1
Έγινε

Βράσιμο Κινόας

Ξεκινάμε την προετοιμασία μας με το βράσιμο της κινόας.
Βάζουμε όλα τα υλικά μας σε ένα κατσαρολάκι, την κινόα, το νερό, το ελαιόλαδο και το αλάτι. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο σιγανό και σκεπάζουμε το κατσαρολάκι. Συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά για περίπου 12 λεπτά.

2
Έγινε

Αφού βράσει η κινόα, αφαιρούμε αμέσως από τη φωτιά και την κρυώνουμε. Ρίχνουμε την κινόα σε ανάλογο κόσκινο, κάτω από τρεχούμενο νερό, μέχρι το νερό που βγαίνει από κάτω να είναι κρύο.
Στη συνέχεια, αφήνουμε την κινόα μέσα στο κόσκινο για περίπου 30', μέχρι να στεγνώσει τελείως.

3
Έγινε

Προετοιμασία σαλάτας

Σε ένα ανάλογο βαθύ σκεύος, ρίχνουμε πρώτα το ελαιόλαδο και το χυμό από το λεμόνι.
Στη συνέχεια, ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι, τον βασιλικό, την πιπεριά και το αγγούρι και τα βάζουμε μέσα στο σκεύος. Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα βάζουμε μέσα. Βάζουμε και τις ελιές και από πάνω την κινόα που έχει στεγνώσει.
Αλατίζουμε, ρίχνουμε τη ρίγανη και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε το αλάτι και αφήνουμε στην άκρη.

4
Έγινε

Μους ανθότυρο

Για την μους ανθότυρο θα χρειαστούμε ένα μπλεντεράκι, για να χτυπήσουμε το ανθότυρο με την κρέμα γάλακτος.
Προσθέτουμε μέσα όλο το ανθότυρο με μια μικρή ποσοότητα κρέμας. Χτυπάμε και σιγά σιγά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Αναλόγως με το ανθότυρο που επιλέξατε, μπορεί να χρειαστεί λιγότερο ή περοσσότερο κρέμα γάλατος για να έχετε την επιθυμητή μους. Δεν θέλουμε να είναι πολύ ρευστή η μους μας. Να είναι σαν την φωτογραφία.

5
Έγινε

Σερβίρισμα

Σερβίρουμε τη σαλάτα μας με βάσει την εικόνα. Σε ένα στρόγγυλο τσέρκι, βάζουμε κάτω μία μικρή ποσότητα μους ανθότυρο και από πάνω βάζουμε τη σαλάτα μας.
Βγάζουμε το τσέρκι και σερβίρουμε με φρέσκια ρίγανη και ελαιόλαδο.

6
Έγινε

Καλή απόλαυση!!!

Κριτικές συνταγών

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
προηγούμενο
Καλαμαράκια τηγανητά
επόμενο
Πανακότα βανίλια με φρούτα
προηγούμενο
Καλαμαράκια τηγανητά
επόμενο
Πανακότα βανίλια με φρούτα

Προσθέστε το σχόλιό σας