0 0

Μοιράσου την:

ή αντέγραψε και μοιράσου τη διεύθυνση URL

Συστατικά

Ρυθμίστε τις μερίδες:
Για το κοτόπουλο
2 τμχ. Φιλέτο κοτόπουλο
Αλάτι
Πιπέρι
Θυμάρι
1 κ.σ. Ελαιόλαδο
Για το Dressing
2 κ.σ. Χυμό Λεμόνι
1 σκ. Σκόρδο
1.5 κ.γ. Αντζούγια πάστα
1.5 κ.γ. Μουστάρδα dijon
230 γρ. Μαγιονέζα
50 γρ. Παρμεζάνα
1 κ.γ. worcestershire sauce
Αλάτι
Πιπέρι
60 γρ. Ηλιέλαιο
Για το σερβίρισμα
1 τμχ. Iceberg
60 γρ. Κρουτόν
Παρμεζάνα

Προσθήκη στους σελιδοδείκτες

[userpro_bookmark width="100%"]

Σαλάτα του Καίσαρα

Ελαφριά και δροσιστική σαλάτα του Καίσαρα

Κουζίνες:
  • 40'
  • Μερίδες 4
  • Εύκολη

Συστατικά

  • Για το κοτόπουλο

  • Για το Dressing

  • Για το σερβίρισμα

Σημειώσεις

Κοινοποίηση

Η σαλάτα του Καίσαρα είναι μία ευρέως γνωστή σαλάτα σε όλο τον κόσμο. Η σαλάτα αυτή εφευρέθηκε στο Μεξικό από Ιταλό σέφ. Ο συνδυασμός γεύσεων και υφών, κάνει τη σαλάτα μία βόμβα γεύσης η οποία σκάει σε κάθε μπουκιά στο στόμα μας. Το μαρούλι. το iceberg, το κοτόπουλο, η παρμεζάνα και τα κρουτόν είναι η βάση της σαλάτας, η οποία δένει άψογα με το υπέροχο ντρέσινγκ που τη συνοδεύει και κάνει τη σαλάτα πεντανόστιμη και δροσιστική. Η σαλάτα του Καίσαρα έχει πολλές παραλλαγές, όμως εγώ εδώ θα σας δώσω τη βασική συνταγή της.

(Επισκέψεις συνολικά 433 , 1 επισκέψεις σήμερα)

Βήματα

1
Έγινε

Για το κοτόπουλο

Αρχικά ξεκινάμε με το μαγείρεμα του κοτόπουλου.
Παίρνουμε τα δύο φιλέτα, τα αλατοπιπερώνουμε κατά προτίμηση, πασπαλίζουμε με θυμάρι φρέσκο και ρίχνουμε και το ελαιόλαδο. Κόβουμε αρχικά το κοτόπουλο σε λωρίδες και μετά σε κυβάκια.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και το βάζουμε στη φωτιά να κάψει. Μόλις πάρει θερμοκρασία, ρίχνουμε το κοτόπουλο και το μαγειρεύουμε. Σωτάρουμε μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και μετά το βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσει μέχρι το σερβίρισμα.

2
Έγινε

Για το Dressing

Στη συνέχεια κάνουμε το dressing. Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη. Ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός της μαγιονέζας σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει μια σάλτσα. Δεν θέλουμε να έχει κομμάτια. Αφού χτυπήσουμε τα υλικά μας, τα ρίχνουμε σε ένα μπολ και εκεί βάζουμε τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε.
Εάν δεν χρησιμοποιήσουμε όλο το dressing, μπορούμε να το αποθηκεύσουμε στο ψυγείο για αρκετό καιρό.

3
Έγινε

Για το σερβίρισμα

Καθαρίζουμε το iceberg βγάζοντας τα εξωτερικά φύλλα του και κόβουμε το υπόλοιπο σε χοντρά κομμάτια.
Εάν το iceberg είναι μικρό, τότε θα χρειαστούμε δύο.
Το βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ και ρίχνουμε 2 κ.σ. dressing και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα κρουτόν, το κοτόπουλο, λίγη παρμεζάνα ακόμα και λίγο dressing ακόμα. Το dressing το χρησιμοποιούμε ανάλογα με το πόσο επιθυμούμε εμείς.

4
Έγινε

Αυτή είναι η σαλάτα του Καίσαρα!
Καλή σας απόλαυση!!

Κριτικές συνταγών

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
προηγούμενο
Μιλφέιγ
επόμενο
Ριγκατόνι με ρίγανη και ντοματίνια
προηγούμενο
Μιλφέιγ
επόμενο
Ριγκατόνι με ρίγανη και ντοματίνια

Προσθέστε το σχόλιό σας