0 0

Μοιράσου την:

ή αντέγραψε και μοιράσου τη διεύθυνση URL

Συστατικά

Ρυθμίστε τις μερίδες:
500 γρ. Φιλέτο κοτόπουλο
500 γρ. Μπούτι κοτόπουλο
1 τμχ. Κρεμμύδι
1 κγ. Σκόρδο σκόνη
Αλάτι κατ'επιλογήν
Πιπέρι κατ'επιλογήν
3-4 τμχ. Κρεμμυδάκι φρέσκο
1 τμχ. Κόκκινη πιπεριά
1 τμχ. Πράσινη πιπεριά
1 τμχ. Πορτοκαλί πιπεριά
2 κ.σ. Κρέμα γάλακτος
1 κ.γ. Βούτυρο
1 κ.σ. Κάρι
1 κ.γ. Μουστάρδα
2 κ.γ. Μέλι
Για το ρύζι
1/2 κούπα Ρύζι
1 κούπα Νερό
1 κ.σ. Ελαιόλαδο
1 κ.γ. Βούτυρο
Αλάτι κατ'επιλογήν

Προσθήκη στους σελιδοδείκτες

[userpro_bookmark width="100%"]

Τηγανιά κοτόπουλο με σάλτσα κάρι

Πεντανόστιμη και πανεύκολη τηγανιά κοτόπουλου

Κουζίνες:
  • 50 λεπτά
  • Μερίδες 3
  • Εύκολη

Συστατικά

  • Για το ρύζι

Σημειώσεις

Κοινοποίηση

Τηγανιά κοτόπουλο με σάλτσα κάρι. Αγαπημένο πιάτο καθώς το κάρι είναι ένα μπαχαρικό που ταιριάζει απίστευτα με το κοτόπουλο στη συγκεκριμένη συνταγή. Απλό, καθημερινό πιάτο, που μπορούμε να το κάνουμε με 2 διαφορετικούς τρόπους, ανάλογα με τον χρόνο που έχουμε. Μπορούμε να συνοδεύσουμε το πιάτο αυτό με ρύζι ή με μακαρόνια. Τρώγεται όμως και σκέτο! Πάμε λοιπόν να δούμε παρακάτω τη συνταγή.

(Επισκέψεις συνολικά 3,507 , 1 επισκέψεις σήμερα)

Βήματα

1
Έγινε

Προετοιμασία

Έχουμε το κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια για τηγανιά. Μπορούμε να πούμε στον κρεοπώλη μας να μας το κάνει αυτό. Πλένουμε το κρέας, το στραγγίζουμε και το αλατοπιπερώνουμε καλά.

2
Έγινε

Πλένουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε σε λωρίδες, ή όπως αλλιώς μας αρέσει.
Κόβουμε το κρεμμύδι μας σε φέτες και ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι.

3
Έγινε

Μαγείρεμα

Παίρνουμε ένα βαθύ τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε λίγο ελαίολαδο και ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο. Επειδή έχουμε πλένει το κοτόπουλο, αυτό θα βράσει στα υγρά του και αυτό θα το βοηθήσει να γίνει πιο μαλακό. Αφήνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πιεί τα υγρά του.

4
Έγινε

Μόλις πιεί τα υγρά του, ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το σκόρδο και αφήνουμε να σωταριστούν ελαφρώς. Ίσα ίσα να πάρουν χρώμα. Στη συνέχεια, σβήνουμε με κρασί και ρίχνουμε μέσα τη μουστάρδα το μέλι και το κάρι.

5
Έγινε

Τώρα μπορούμε να συνεχίσουμε με δύο διαφορετικούς τρόπους.

6
Έγινε

Τρόπος Α΄

Ο ένας τρόπος είναι να ρίξουμε βρασμένο νερό σχεδόν να καλύψει το κοτόπουλο και να σκεπάσουμε το τηγάνι. Το αφήνουμε να μαγειρευτεί σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να μειωθούν τα υγρά στο 1/4.
Μ αυτόν τον τρόπο μπορεί να μας πάρει περισσότερη ώρα να γίνει το φαγητό, όμως το κρέας μας θα γίνει λουκούμι.

7
Έγινε

Τρόπος Β΄

Ο άλλος τρόπος είναι να ρίξουμε βρασμένο νερό μέχρι τη μέση και να συνεχίσουμε το μαγείρεμα σε δυνατή φωτιά χωρίς να το σκεπάσουμε. Πάλι το κοτόπουλο θα είναι μαλακό και θα είναι έτοιμο πιο γρήγορα, αλλά εγώ συνιστώ τον 1ο τρόπο.

8
Έγινε

Αφού λοιπόν μειωθούν τα υγρά στο 1/4, ανοίγουμε το καπάκι και προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
Ανοίγουμε τη φωτιά στο μισό περίπου και περιμένουμε να γίνει η σάλτσα μας.
Σβήνουμε το μάτι και εκτός φωτιάς προσθέτουμε το βούτυρο.

9
Έγινε

Για το ρύζι

10 λεπτά περίπου πριν τελειώσουμε το φαγητό μας, ξεκινάμε να φτιάξουμε το ρύζι.
Σε κατσαρολάκι βάζουμε ελαιόλαδο και αφού κάψει ρίχνουμε να σωτάρουμε το ρύζι. Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά περίπου, μέχρι να αλλάξει χρώμα και ρίχνουμε το νερό βρασμένο σε αναλογία 1 ρύζι προς 2 νερό. Αλατοπιπερώνουμε, κλείνουμε με καπάκι και σιγομαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά. Το ρύζι είναι έτοιμο μόλις πιεί τα υγρά.

10
Έγινε

Σερβίρουμε τη τηγανιά μαζί με το ρύζι.
Καλή σας όρεξη!!!!!

Κριτικές συνταγών

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
προηγούμενο
Πατατοσαλάτα
επόμενο
Λιγκουίνι με ντοματίνια και σκόρδο
προηγούμενο
Πατατοσαλάτα
επόμενο
Λιγκουίνι με ντοματίνια και σκόρδο

Προσθέστε το σχόλιό σας