0 0

Μοιράσου την:

ή αντέγραψε και μοιράσου τη διεύθυνση URL

Συστατικά

Ρυθμίστε τις μερίδες:
Προζύμι
100 γρ. Γάλα χλιαρό
3 κ.σ. Αλεύρι (γ.τσ.)
50 γρ. Μαγιά νωπή
1 κ.σ. Ζάχαρη
Ζυμάρι
150 γρ. Γάλα χλιαρό
750 γρ. Αλεύρι (γ.τσ.)
270 γρ. Ζάχαρη
130 γρ. Φυτίνη
3 τμχ. Αυγά
1 πρζ. Αλάτι
1 τμχ. Βανίλια
8 γρ. Μαχλέπι
5 γρ. Κακουλέ
1/2 τμχ. Πορτοκάλι μόνο χυμό - προεραιτικά
Καραμέλα κανέλας
220 γρ. Μαύρη ζάχαρη
4 κ.σ. Κανέλα
140 γρ. Βούτυρο θερμοκρασία δωματίου
Frosting
115 γρ. Κρέμα τυρί
57 γρ. Βούτυρο
187 γρ. Άχνη ζάχαρη
1 πρζ. Αλάτι
1/2 κ.γ. Βανίλια υγρή

Προσθήκη στους σελιδοδείκτες

[userpro_bookmark width="100%"]

Τσουρέκι Cinnamon Roll

Ο απόλυτος συνδυασμός που θα λατρέψετε!

Κουζίνες:
  • 2 ώρες και 30'
  • Μερίδες 2
  • Μεσαία

Συστατικά

  • Προζύμι

  • Ζυμάρι

  • Καραμέλα κανέλας

  • Frosting

Σημειώσεις

Κοινοποίηση

Το απόλυτο Τσουρέκι Cinnamon Roll. Είναι αφράτο, είναι γευστικότατο και πανεύκολο να γίνει. Το τσουρέκι και τα cinnamon rolls είναι τα αγαπημένα μου. Σκεφτόμουν καιρό πώς θα μπορούσα να έχω και τα δύο, σε μία συνταγή. Μόλις δοκίμασα τη συνταγή αυτή, εκστασιάστηκα από τη γεύση. Ελπίζω λοιπόν, να ενθουσιαστείτε και εσείς με τη συνταγή μου, όσο ενθουσιάστηκα και εγώ και να δείτε πόσο τέλεια συνδυάζονται αυτές οι δύο γεύσεις.

(Επισκέψεις συνολικά 908 , 1 επισκέψεις σήμερα)

Βήματα

1
Έγινε

Προζύμι

Ξεκινάμε με το προζύμι.
Το προζύμι θα βοηθήσει τα τσουρέκια μας, να είναι πρισσότερο αφράτα.
Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μια μπασίνα και ανακατεύουμε καλά, να διαλυθεί η μαγιά και το αλεύρι. Θέλουμε το γάλα να είναι χλιαρό, για να λιώσει η ζάχαρη και να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ενεργοποιηθεί η μαγιά περίπου 20-30 λεπτά.

2
Έγινε

Ζυμάρι

Ενώ περιμένουμε να γίνει το προζύμι μας, συγκεντρώνουμε τα υπόλοιπα υλικά μας να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Αφού γίνει το προζύμι, λιώνουμε τη φυτίνη και ζεσταίνουμε το γάλα.
Ρίχνουμε στο προζύμι όλα τα υλικά, εκτός από το αλεύρι και τη φυτίνη. Ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν όλα τα υλικά μαζί. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι και λίγο από τη φυτίνη. Ζυμώνουμε καλά και ρίχνουμε σταδιακά τη φυτίνη. Μόλις ρίξουμε όλη τη φυτίνη, θα πρέπει να έχουμε ένα ζυμάρι αφράτο, όχι πολύ στεγνό, αλλά ούτε και πολύ υγρό. Πρέπει να κολλάει ελαφρώς στα χέρια μας και η ζύμη να είναι ελαστική. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει.
Θέλουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.

3
Έγινε

Καραμέλα κανέλας

Όταν είναι έτοιμο το ζυμάρι μας και έχει φουσκώσει, ετοιμάζουμε την καραμέλα κανέλας.
Ενώνουμε όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε. Θέλουμε το βούτυρο να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, για να έχουμε μία πάστα καραμέλας και όχι να είναι ρευστή.

4
Έγινε

Αφού φουσκώσει το ζυμάρι, το χωρίζουμε σε δύο ίσα μέρη. Παίνρουμε το κάθε ένα από τα δύο ζυμάρια που έχουν δημιουργηθεί και τα ανοίγουμε με έναν πλάστη, σε σχήμα ορθογώνιο. Το πάχος του κάθε ορθογωνίου να είναι περίπου ένα δάχτυλο.
Απλώνουμε σε κάθε ορθογώνιο την καραμέλα κανέλας και διπλώνουμε το ζυμάρι σε σφιχτό ρολό.

5
Έγινε

Κόβουμε το κάθε ρολό σε μικρά ρολάκια, μεγέθους ενός δαχτύλου.
Τοποθετούμε τα ρολάκια σε δύο βουτυρωμένες μακρόστενες φόρμες ψωμιού. Τα βάζουμε το ένα μετά το άλλο. Πρέπει να χωράει το κάθε μπαστούνι σε μία φόρμα.
Αφήνουμε να φουσκώσουν μέσα στις φόρμες περίπου 20-30 λεπτά.

6
Έγινε

Ψήσιμο

Αφού φουσκώσουν στις φόρμες, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα.
Αλείφουμε με αυγό και νερό (1 αυγό - 1 κ.σ. νερό) και ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
Ελέγχουμε με οδοντογλυφίδα αν είναι ψημένα και βγάζουμε από το φούρνο. Η οδοντογλυφίδα πρέπει να βγαίνει καθαρή.

7
Έγινε

Frosting

Βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε για ακόμα 10 λεπτά στις φόρμες πριν ξεφορμάρουμε.
Ετοιμάζουμε το frosting.
Αφρατεύουμε στο μίξερ το βούτυρο και το τυρί κρέμα και στη συνέχεια προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη, το αλάτι και τη βανίλια. Αν δεν έχουμε υγρή βανίλια, δεν βάζουμε βανιλίνη γιατί θα πικρίσει το frosting.
Χτυπάμε καλά, μέχρι να έχουμε μια βελούδινη κρέμα.

8
Έγινε

Ξεφορμάρουμε τα τσουρέκια μας και βάζουμε από πάνω το frosting που ετοιμάσαμε.
Ελπίζω να σας αρέσει η ιδέα.
Καλή σας απόλαυση!!!!

Κριτικές συνταγών

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
προηγούμενο
Γιουβέτσι με μύδια
επόμενο
Κανελόνια με σπανάκι
προηγούμενο
Γιουβέτσι με μύδια
επόμενο
Κανελόνια με σπανάκι

Προσθέστε το σχόλιό σας