1 0

Μοιράσου την:

ή αντέγραψε και μοιράσου τη διεύθυνση URL

Συστατικά

Ρυθμίστε τις μερίδες:
500 γρ Ντοματίνια
200 γρ Φέτα
250 γρ Ζυμαρικά
2 κ.σ. Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
1 σκ Σκόρδο
Ρίγανη φρέσκια
Βασιλικός φρέσκος

Viral Μακαρονάδα με ψητή φέτα και ντοματίνια

Κουζίνες:
  • 20'
  • Μερίδες 2
  • Εύκολη

Συστατικά

Σημειώσεις

Κοινοποίηση

Viral Μακαρονάδα με ψητή φέτα και ντοματίνια

Ποιος θα το πίστευε ότι μια μακαρονάδα τόσο απλή, θα γινόταν viral στο TikTok και όλος ο κόσμος θα έφτιαχνε αυτήν ακριβώς τη συνταγή. Μια συνταγή η οποία βέβαια είναι πολύ εύκολη, αλλά το αποτέλεσμα είναι πολύ γευστικό. Ειδικά, εάν προσθέσεις στα ντοματίνια και την φέτα φρέσκα μυρωδικά, όπως είναι η ρίγανη και ο βασιλικός. Η επιλογή του ζυμαρικού είναι καθαρά προσωπική επιλογή. Η σάλτσα αυτή ταιριάζει με σπαγγέτι, λιγκουίνι αλλά και με πέννες.

Υλικά

  • 500 γρ ντοματίνια
  • 200 γρ φέτα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 8 φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • ρίγανη φρέσκια
  • 250 γρ ζυμαρικά

Παρασκευή

  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό για να βράσουμε τα ζυμαρικά μας ανάλογα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Την ίδια ώρα, πλένουμε τα ντοματίνια και τα απλώνουμε σε ένα πυρέξ. Στη μέση τοποθετούμε την φέτα. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το σκόρδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 αέρα για 15 λεπτά.
  • Αφού βράσουν τα ζυμαρικά μας, κρατάμε λίγο από το νερό που έβρασαν για να το χρησιμοποιήσουμε στη σάλτσα μας. Περίπου 200 γρ. Μόλις ψηθούν τα ντοματίνια, βγάζουμε από το φούρνο και προσθέτουμε ψιλοκομμένα τα μυρωδικά μας.
  • Αρχίζουμε να ομογενοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ και εφόσον χρειάζεται προσθέτουμε λίγο λίγο από το νερό που κρατήσαμε. Δοκιμάζουμε το αλάτι και αλατοπιπερώνουμε αναλόγως.
  • Προσθέτουμε στη σάλτσα τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
  • Θέλουμε η σάλτσα να είναι λίγο νερουλή, καθώς τα ζυμαρικά απορροφάνε μεγάλο κομμάτι της σάλτσας.
(Επισκέψεις συνολικά 4.223 , 20 επισκέψεις σήμερα)

Βήματα

1
Έγινε

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό για να βράσουμε τα ζυμαρικά μας ανάλογα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

2
Έγινε

Την ίδια ώρα, πλένουμε τα ντοματίνια και τα απλώνουμε σε ένα πυρέξ. Στη μέση τοποθετούμε την φέτα. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το σκόρδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 αέρα για 15 λεπτά.

3
Έγινε

Αφού βράσουν τα ζυμαρικά μας, κρατάμε λίγο από το νερό που έβρασαν για να το χρησιμοποιήσουμε στη σάλτσα μας. Περίπου 200 γρ. Μόλις ψηθούν τα ντοματίνια, βγάζουμε από το φούρνο και προσθέτουμε ψιλοκομμένα τα μυρωδικά μας.

4
Έγινε

Αρχίζουμε να ομογενοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ και εφόσον χρειάζεται προσθέτουμε λίγο λίγο από το νερό που κρατήσαμε. Δοκιμάζουμε το αλάτι και αλατοπιπερώνουμε αναλόγως. 

5
Έγινε

Προσθέτουμε στη σάλτσα τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

6
Έγινε

Θέλουμε η σάλτσα να είναι λίγο νερουλή, καθώς τα ζυμαρικά απορροφάνε μεγάλο κομμάτι της σάλτσας. 

κρέπες
προηγούμενο
Κρέπες
ρυζόγαλο
επόμενο
Ρυζόγαλο Παραδοσιακό “της νοικοκυράς”
κρέπες
προηγούμενο
Κρέπες
ρυζόγαλο
επόμενο
Ρυζόγαλο Παραδοσιακό “της νοικοκυράς”

Προσθέστε το σχόλιό σας