1 1

Μοιράσου την:

ή αντέγραψε και μοιράσου τη διεύθυνση URL

Συστατικά

Ρυθμίστε τις μερίδες:
700 γρ. Χοιρινός λαιμός κομμένο σε μπουκιές
400 γρ. Μανιτάρια
1 τμχ. Κρεμμύδι
Αλάτι
Πιπέρι
1 κ.σ. Μουστάρδα
2 κ.γ. Ρίγανη
2 κ.σ. Ελαιόλαδο
1 κ.γ. Βούτυρο
60 γρ. Λευκό κρασί

Προσθήκη στους σελιδοδείκτες

[userpro_bookmark width="100%"]

Χοιρινή τηγανιά με μανιτάρια

Απολαυστική, εύκολη και οικονομική χοιρινή τηγανιά

Κουζίνες:
  • 50'
  • Μερίδες 4
  • Εύκολη

Συστατικά

Σημειώσεις

Κοινοποίηση

Απολαυστική, εύκολη και οικονομική χοιρινή τηγανιά με μανιτάρια. Λίγα υλικά, έξυπνος και απλός τρόπος μαγειρέματος, γεύση, είναι αυτό που χρειαζόμαστε όλοι, όταν δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για μαγείρεμα. Αυτή η τηγανιά θα σας λύσει τα χέρια και θα σας ξετρελάνει με τη γεύση της. Η συνταγή είναι πανεύκολη και το αποτέλεσμα πεντανόστιμο. Πάμε να δούμε τη συνταγή.

(Επισκέψεις συνολικά 8.623 , 1 επισκέψεις σήμερα)

Βήματα

1
Έγινε

Προετοιμασία

Ζητάμε από τον κρεοπώλη μας, να μας κόψει το κρέας σε μπουκιές για τηγανιά. Διαφορετικά μπορούμε να το κάνουμε και μόνοι μας στο σπίτι.
Πλένουμε το κρέας πολύ καλά. Δεν το στεγνώνουμε. Το βάζουμε σε ένα σκεύος και ρίχνουμε μέσα 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε καλά.
Παίρνουμε τα μανιτάρια της επιλογής μας και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες.

2
Έγινε

Μαγείρεμα

Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά μέχρι να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το κρέας. Το κρέας λόγω της υγρασίας από το πλύσιμο, θα αρχίσει να βράζει. Έτσι θα έχουμε ένα πιο τρυφερό και μαλακό αποτέλεσμα στο κρέας. Ανακατεύουμε σταδιακά. Μόλις αρχίσει και στεγνώνει, προσθέτουμε μέσα το κρεμμύδι και τα μανιτάρια.

3
Έγινε

Τώρα πλέον σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρει λίγο χρώμα το κρέας και τα μανιτάρια μας έχουν μαγειρευτεί, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε και την μουστάρδα.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ, ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί η μουστάρδα.

4
Έγινε

Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε στο τηγάνι το βούτυρο και τη ρίγανη.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει εντελώς το βούτυρο και να μας χαρίσει μια ελαφριά σαλτσούλα.

5
Έγινε

Σερβίρουμε ζεστή τη τηγανιά.
Καλή απόλαυση!!!

Κριτικές συνταγών

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Πέστο βασιλικού Giannis Chalkidis
προηγούμενο
Πέστο Βασιλικού
επόμενο
Τάρτα μήλου (Tarte tatin)
Πέστο βασιλικού Giannis Chalkidis
προηγούμενο
Πέστο Βασιλικού
επόμενο
Τάρτα μήλου (Tarte tatin)

Προσθέστε το σχόλιό σας